test banner

Vanaf hoe hoog kan een kat naar beneden kan springen (zonder iets te mankeren)?

Vanaf hoe hoog kan een kat naar beneden kan springen (zonder iets te mankeren)?

Wellicht niet het eerste onderwerp die je verwacht, maar desalniettemin vonden we het stiekem wel interessant om te weten. Vanaf hoe hoog kan een kat springen, zonder iets te mankeren? Uiteraard probeerde wij het juiste antwoord al te gokken en verrassing; we zaten er COMPLEET naast!

EVENWICHTSORGAAN
Katten hebben een zeer goed ontwikkeld evenwichtsorgaan. Bij een val zullen ze zich zeer snel in de juiste houding draaien zodat ze op hun poten terecht komen. De poten van katten hebben bovendien gebogen gewrichten zodat de schok gebroken wordt: de knie van mensen is bijvoorbeeld een rechte lijn wanneer we stilstaan, bij katten bevinden boven- en onderbeen zich steeds in een hoek. Daarbij komt nog dat katten uiteraard veel minder wegen en kleiner zijn hetgeen een lagere impact tot gevolg heeft. Vraag het aan eender welke dierenarts en hij zal beamen dat katten een onvoorstelbaar vermogen hebben om te helen.

SKYDIVING SKILLS
Vreemd genoeg wijzen studies uit dat katten meer kans hebben om te overleven als ze van hoger dan de zevende verdieping van een gebouw vallen, vergeleken met katten die van verdieping twee tot zes vallen! Dit komt omdat katten als ze vallen een houding aannemen die hun val vertraagd, met de poten uit elkaar om zoveel mogelijk wind te vangen en dus de val af te remmen. Katten die van hoger vallen hebben meer tijd om zich in de optimale positie te manouevreren om de val optimaal te breken bij de impact.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »